Dekking

Op 3 september is Oemi loops geworden. We zijn vroeg begonnen met de progesterontesten omdat we niet wisten hoe snel haar eisprong zou komen. Onze miss heeft ons toch nog een hele tijd laten wachten. Pas op 18 september ben ik naar Duitsland kunnen vertrekken. Aanvankelijk zag het er niet zo goed uit: Oemi had wat tijd nodig om tot zichzelf te komen na een autorit van een goeie vier uren en wou Nazar niet in haar buurt hebben. Maar met wat geduld heeft ze hem uiteindelijk toch aanvaard (tot grote opluchting van baasje..). De dekking op 19 september verliep gelukkig veel vlotter want Oemi was niet meer zo nerveus. En Nazar is werkelijk een prachtige jongen met een heel lief en rustig karakter :)

Echo

Op 11 oktober is er een echo gemaakt en daarop was te zien dat Oemi drachtig is :) Ze is uitgerekend voor 18 november. Wij heel blij natuurlijk! Helaas heb ik een foto vergeten te vragen. Maar binnen enkele weken wordt er nogmaals een echo genomen om te zien of de pups goed ontwikkelen, dan zal ik er proberen aan te denken! Oemi mag nu lekker genieten van haar zwangerschap. We hebben ondertussen ook al de werpkist uitgezet zodat ze op haar gemak kan wennen.

Zwangerschap

We zijn nu dag 41 en Oemi doet het heel goed :) Ze slaapt veel en komt geregeld knuffelen. Haar wandelingen worden wat korter want ze wordt vlug moe. En de buik groeit en groeit :) De foto’s hieronder zijn van dag 36.

Rond dag 45 hebben we een tweede echo laten maken om te zien of de pupjes goed ontwikkelen. Wat een leuke beelden! Er lagen op een bepaald moment twee pupjes neus aan neus, helaas heb ik daar de foto niet van. Alles zag er dus prima uit!

De laatste loodjes wegen toch wel redelijk zwaar: de pupjes duwen op maag en middenrif waardoor Oemi niet veel honger heeft en af en toe moet hoesten. Wandelingen moeten nu echt heel kort gehouden worden. Toch is ze de laatste week nog 3,5 kg bijgekomen, dus we verwachten 9 à 10 pups. Ze begint ook te nesten in Nemo zijn bench wat nogal klein is :p

Aanloop naar de geboorte

Op woensdagmorgen 15 november zakte Oemi haar temperatuur naar 37°.. Was het zover? Een paar uur later 36,8° dus ja, ze was zich aan het klaarmaken :) Ik hield haar de ganse dag goed in de gaten, er waren geen tripjes meer naar buiten! Maar ze was er gerust in en bleef voortdurend slapen. Pas rond 18u werd ze wat onrustig: heen en weer lopen, krabben in de kussens.. Ik heb mij dan geïnstalleerd in de veranda met haar, waar ze haar werpkist heeft. De onrust heeft een ganse nacht geduurd: ik mocht ieder uur wel eens naar buiten met haar. Rond 4u zag ik dat het zwaarder werd voor haar want ze stond te trillen en was echt onrustig aan het worden. Ik heb dan maar besloten om Yolande wakker te maken, ze wou er graag bij zijn als de eerste puppy geboren werd. Helaas voor haar bleef het maar duren en moest ze tenslotte toch vertrekken naar het werk. Verlof was helaas niet mogelijk voor haar. Daar stond ik dan alleen met een hond die toch al een hele tijd weeën had, en twee honden die ontzettend nieuwsgierig waren wat er daar allemaal gaande was en voortdurend over het hek probeerden te kruipen.. Uiteindelijk, om 8u15, zag ik eindelijk de eerste perswee!
Yolande heeft als naamthema componisten gekozen :)

Hier enkele sfeerbeelden van de 8 weken bij ons. Voor verdere ontwikkeling, zie fotogallerij