Oemayra Chien de la Prolingée

Ras: Duitse herder
Vacht: Langtockhaar
Kleur: zwart
Grootte: 63 cm

Ouders: Awedistra’s Jairha en Gila’s Born in the USA
Geboortedatum: 19 februari 2015 - gestorven: 26 februari 2020
Stamboeknummer: LOSH 1159297

HD B
ED 0
DM: N/DM (draagster)
Hypofysaire dwerggroei: N/N

Socialisatietest behaald augustus 2016
Aangekeurd voor de fok bij Sint-Hubertus en LSOHV

Showresultaat:
1U en BOB op de Kerstshow te Landen december 2016

Canicross/bikejöring:
3e op de canirun te Kortenber september 2017
2e op de canirun te Peizegem maart 2018
Vice Belgisch kampioen op de korte canicross april 2018
2e op de korte canicross te Arleux (internationale wedstrijd) mei 2018
3e op ‘La ronde des Misérables’ in Montreuil september 2018 

Wraff, wraff, wraff, mijn naam is Oemayra, maar ik hoor liever Oemi, en ik ben geboren op 19 februari 2015. Ik heb nog 2 zusjes en 3 broertjes waarvan er eentje ook bij mij woont, Orfeo.
Ze hebben mij verteld dat ik voor Europa een nog tamelijk onbekende bloedlijn heb: mijn papa Ross is leverkleurig en komt uit Amerika. Mijn mama Jaïrha is mooi zwart en komt uit Engeland. Nu woont ze in Nederland, helemaal in het koude noorden van Groningen.

Ik heb een beetje gehoorzaamheid gedaan in mijn jonge maanden maar dat was echt niet leuk. ‘Stop daar maar mee hoor baasje’. Ik moest zoveel wachten. Baasje had snel door dat ik een werkertje ben en ze is dan op zoek gegaan naar een andere hobby. Dat heeft ze gevonden in speurwerk. Ik moest mensen zoeken en dat was heel leuk want ik kon lekker loslopen :) Maar op een gegeven moment rook ik plots iets heel interessant… Ik zag een witte poep voor mijn neus wegspringen en moest weten wat dat was.. Hertjes!! Cool :) Bye bye baasje, ik ga op ontdekking. Baasje was daar niet zo blij mee want ik mocht niet meer mee doen bij de reddingshonden. Achteraf bekeken ben ik daar wel blij om want mijn huidige hobby is veel leuker maar straks meer daarover.

Heb ik al verteld dat ik andere honden heel leuk vind? Nee? Wel, bij deze dus :) Alleen als broer mee is, maak ik lekker veel lawaai. Ik moet hem toch verdedigen hé :) Maar ik word het wel een beetje moe, ook omdat baasje dan soms boos is op mij.

Als we weggaan, mag ik niet meer loslopen want ik jaag. Flauw hé.. Maar als ik dan wel los mag, ga ik uiteraard alle mensen heel uitbundig begroeten, en dat mag dan ook al niet meer. Boehoe :( Baasje zegt dat niet iedereen dat leuk vindt. Ik vind het leuk dus mensjes ook. Nee? Okeeee dan..

Alles ging zijn lieve rustige gangetje tot baasjes plots thuiskwamen en zeiden: “Meet Shahzad”.. Wie is dat nu weer? Oei, klein, grijs, blaft niet maar miauwt.. Nee een poes!! Ik zag dat eerst niet zitten hoor maar nu zijn we dikke vriendjes. Zolang hij maar niet in mijn etenspot zit. En ik geen poezen op straat zie want die haat ik!

Een tijdje geleden waren de baasjes lang weg en toen ze thuiskwamen, moesten we direct in de auto. Pff, zelfs niet deftig hallo kunnen zeggen. En toen kwam de aap uit de mouw!! Hadden ze een spikkelzwijn in huis gehaald!! Wat? Geen zwijn? Waarom blaft dat dan niet? A die doen dat niet allemaal? Een stille in huis :) Nemo dus. Ik heb hem wel goed moeten opvoeden hoor want hij wast zich niet graag zelf, springt altijd op mij, wil mijn speeltje afpakken.. maar hij heeft zo’n lief smoeltje waar ik geen nee kan tegen blijven zeggen. En baasje vindt dat ik te braaf ben maar ik niet. Hij is mijn speelkameraadje, zeker nu Orfeo er niet meer is..

A ja, ik moet je nog vertellen over mijn nieuwe hobby. Canicross en bikejöring. Lopen, lopen, looooopeeeen!! Ik ben er zelfs zo gedreven in dat ik baasje op het BK een paar meter heb voortgesleurd, terwijl ze eigenlijk op de grond lag. Oepsie.. :p Maar het heeft wel geloond want we zijn 2de geworden dus Vieze Belgisch Kampioen. Niet vieze maar wat? Aaaa vice, op zijn Engels dan :) Ondertussen ben ik met ander baasje weer begonnen met bikejöring. De eerste keer was ik zo blij dat ik haast in baasje haar armen sprong. En dat, samen met mijn kindjes, heeft ervoor gezorgd dat ik een superknuffelhond ben geworden :)

Fotogallerij Oemi

Oemi enkele weken oud

8 weken

Eerste dag bij ons :)

Socialisatie: mee naar loopwedstrijd

Een van haar favoriete poses

Samen naar een cross kijken

Beetje spelen met grote broer Orfeo

Berggeitje in Oostenrijk

Beetje SAR gedaan

Samen met broer in de tuin

Waterratje

Tikkertje met Orfeo

Canicross met Yo

Tweede geworden op BK

Samen met Nemo

Mijmeren aan het water

Bikejöring met baasje

Spelen in de sneeuw, zo leuk!

Knuffelen met baasje

Samen workshop shiatsu meedoen