Orfeo Chien de la Prolingée

Ras: Duitse herder
Vacht: Stockhaar
Kleur: zwart met witte borstvlek
Grootte: 68 cm

Ouders: Awedistra’s Jairha en Gila’s Born in the USA
Geboortedatum: 19 februari 2015 - gestorven: 1 oktober 2018
Stamboeknummer: LOSH 1159295

Woefwoefwoef, mijn naam is Orfeo en ik ben de broer van Oemayra. Samson mag weten wie in Rataplans naam haar zo genoemd heeft maar ik noem ze Oemi. Ik woon niet even lang als mijn zus in Menen. Nadat ze mij bij mama weghaalden, ben ik bij 2 baasjes geweest die mij niet echt leuk vonden. Het baasje van mama is mij dan weer komen halen. Daar heb ik veel kunnen spelen en wandelen tot ze mij opnieuw kwamen oppikken. Wat een raar baasje kreeg ik, ze had bijna geen haar.. Ik was toen 6,5 maand oud. Derde keer, goeie keer.

Na een paar dagen had ik door dat dat energiek zwart geval mijn zus was, Oemi dus. Maar dat roodharig spook vond ik niet lief. Ze liep altijd weg en ik vond dat niet zo leuk. Na een tijdje besloten onze baasjes (van Oemi en mij dus) om Zagora (what’s in a name..) weg te doen. Me happy!! Eindelijk rust.

Ik begon me al wat beter in mijn vel te voelen en mama’s baasje zag het ook op de nestreünie. Daar zag ik mama terug maar ook mijn andere broers en zusje (Billie, mijn tweede zus kon er jammer genoeg niet bij zijn). Dat jaar, ik was toen al groot en meer dan 1 jaar oud, zouden we ook een leuke reis maken naar Oostenrijk. Daar hebben zus en ik veel kunnen lopen en spelen, bergop, bergaf en weer bergop.. Zo leuk!
Ondertussen mocht ik ook al enkele weken meedoen met de Vlaamse Reddingshonden, mensjes zoeken. Een leuke bezigheid! Na een tijdje begon ik me te vervelen. Zus mocht niet meer meedoen dus deed ik mijn best niet meer. Dan hebben ze beslist dat ik een andere hobby moest zoeken. Pfff, moet dat? Allez dan, voor baasje.

Heee, wat is dat? Zo leuk, baasje trekken. Wat zeg je? Canicross? Wie vindt er toch die rare namen uit zeg.. maar ok, ik vind het dus jippie leuk zeg! De eerste keer moest ik een muilkorf aan.. Niet leuk dus ikke heel braaf en niet geblaft naar andere hondjes :)

En dan nog iets leukers!! Met de fiets, gaaaaan met die banaaaaaan!! Ik heb dat wel niet lang mogen doen. De 2de keer was ik nogal aan het lanterfanten. Dan maar weer lopen. Hé, wie ben jij? Wie? Nick? O jij bent mijn nieuwe loopmaatje. Ik mag je wel, je bent zo rustig.

Ik heb een aantal keer met Nick mogen lopen, maar nu kan ik niet meer. Ik heb teveel pijn aan mijn rug. Ik wil echt wel, maar het lukt niet meer. Maar ik blijf wel trouw supporter van broer en zus hoor!

Waar ik mijn dooie momenten mee vul? Ik wil met de poes spelen maar ben nogal ruw. Komt wel zeker? Maar wacht, sedert vorig jaar heb ik er een speelkameraadje bijgekregen: Nemo! Eerst was ik wat onwennig, zo’n klein hondje, maar nu zijn we vier poten op een buik! Wanneer zus geen zin heeft om te spelen, kan ik altijd terecht bij Nemo.
Ik zal een goeie nonkel zijn en proberen een beetje minder gefrustreerd te zijn naar andere diertjes maar ik kan niks beloven.

Woefeloe en tot ziens!

Tot ziens, ik zie jullie maar jullie zien mij niet. Mijn baasjes hebben mij na nog de meest fantastische maand laten inslapen. Ik had teveel pijn en ik was op. Nu ben ik in de hondenhemel en hou een oogje in het zeil over Nemo en Oemi. Hier ben ik gelukkig, geen pijn, al mis ik broer en zus wel en ook mijn baasjes. En ik heb al gezien dat zij ook mij missen.
Tot weerziens broer, zus, baasjes, Nick, Magali. Ik waak over jullie.

Video met Orfeo zijn mooiste foto’s. Yo heeft dit gemaakt na zijn dood..